1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Referenties

 

Wat gebruikers zeggen

Meer dan 5.000 basisscholen werken al met één of meerdere klankieproducten. Daarmee is Klankie één van de meest gebruikte taalsoftwareprogramma’s in het onderwijs.

Honderden leerkrachten hebben de optionele Klankietraining gevolgd. Hier een aantal klanten aan het woord:

Juf Inge (groep 1/2):

"In de kleutergroepen gebruiken wij het Klankie toetsenbord en de klankiedriver in de letterhoek, in plaats van letterstempels. Dit werkt heel fijn."

Juf Marit (groep 3):

"Doordat je letters/klanken uit en aan kan zetten, biedt Klankie alleen woordjes aan die past bij onze methode, Veilig Leren Lezen."

Juf Simone (groep 1b):

"Een kleine groep leerlingen is al toe aan letters, klanken en woordjes, maar motorisch nog niet. Werken met het Klankie toetsenbord en de software biedt een prima uitkomst voor deze groep leerlingen. Sinds kort hebben we de netwerkversieupgrade aangeschaft en kan de groep kinderen in de gang op eigen niveau aan het werk. Iedere drie weken introduceer ik een nieuwe klank door deze nieuwe klank toe te voegen in de software. Klankie biedt dan woorden aan met deze klank er in. De kinderen zijn erg enthousiast."

Juf Marjolein (groep 3 en IB-er):

"Onze school gebruikt Klankie ook voor het extra oefenen van specifieke klanktekens, zoals ij/ei, au/ou, eu/ui, ie/i en t/d. Deze niveaugroepen zijn makkelijk instellen en je hoeft een leerling alleen maar te verplaatsen in de software naar zo'n niveaugroep".

Meester Hans (groep 1/2):

"Bij ons zijn de letterdozen de klas uit. Met de Klankiedriver en allerlei speelse oefeningen laten we de kinderen spelend de klanken ontdekken en voor groep 2 leerlingen zijn er gerichten opdrachtenkaarten die we gewoon in Word hebben gemaakt."

Juf Sabine (IB-er / RT-er):

"Wij gebruiken de Klankiedriver in combinatie met andere programma's, zoals Sprint of Kurzweil of zelfs andere educatieve software. Hierdoor worden de Klankie toetsenborden structureel ingezet."

 

 


button: open tinymenu

Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript. Klik hier.